Lastnosti
O izdelku
Moj poklic je nabiralka in to so moji najljubši recepti
Knjiga o divjih rastlinah in jedilnem cvetju z recepti
To je nabiralniška knjiga. O divjih rastlinah, zdravilnih plevelih, okrasnem cvetju in pomembnih rastlinah, ki nam jih ponuja lokalna narava. Vsaka rastlina je predstavljena z bistvenimi podatki, po kateri jo boste prepoznali, in izkustvom iz prakse, da boste lahko z njo kuhali na okusen način.
To je kuharska knjiga. Z divjimi in cvetličnimi recepti ter gostujočimi recepti Bineta Volčiča in drugih vrhunskih kuharjev ter nabiralcev. V knjigi so zbrani tisti trenutki, ko naravo prinesemo domov in skuhamo nekaj, kar nas ostale kuharske knjige ne naučijo.
Recepti v knjigi obsegajo vse letne čase in so zasnovani tako, da jih lahko pripravi prav vsak.
O avtorici:
Katja Rebolj je po izobrazbi biologinja z doktoratom biokemije in molekularne biologije, v praksi pa predvsem nabiralka in radovedna raziskovalka slovenske narave. Od leta 2015 sodeluje z vrhunskimi restavracijami in jim pomaga pri izbiranju okusov iz narave. Je mentorica več slovenskim chefom, ki jih uči, kako prepoznati divje okuse in cvetje ter jih uporabiti pri svojih kulinaričnih podvigih. V knjigi Janeza Bratovža »JB restavracija« je bila predstavljena izpod peresa Noaha Charneyja, z Binetom Volčičem je nastopala v epizodi oddaje »Restaurants on the edge« na kanalu Netflix, z Ano Šušteršič vodi redne delavnice na Akademiji Jezeršek.
Poišči izdelek v naših prodajalnah
Knjigarna založbe Družina na Krekov trg 1 v Ljubljani
Knjigarna založbe Družina v prostorih Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu
Knjigarna založbe Družina v Novem mestu - Knjigarna Kapitelj
Knjigarna založbe Družina v Ajdovščini - Knjigarna Zvonček
Knjigarna založbe Družina v Murski Soboti - Kleklova knjigarna