Lastnosti
O izdelku
Za knjigo je znani slovenski etnolog izbral 25 značilnih slovenskih jedi. Predstavljene so z zgodbami, fotografijami in recepti. Ostale jedi in pijače iz bogate slovenske kulinarike pa so le naštete.
Bogastvo slovenske kulinarike je prav v njeni lokalni in regionalni raznolikosti. Poznamo različne jedi z istim imenom in eno jed z različnimi imeni. Dr. Janez Bogataj pa k temu dodaja še paleto različnih okusov, bogato kuharsko znanje in spretnosti, ki dokazujejo povezanost prebivalcev Slovenije. Pravi, da teh 25 jedi, opisanih v tej knjigi, ne smemo razumeti kot »muzej kuhanja«, ampak kot ustvarjalno izhodišče za inovativnost na naših sodobnih omizjih.
Podobni izdelek
Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.
Poišči izdelek v naših prodajalnah
Knjigarna založbe Družina na Krekov trg 1 v Ljubljani
Knjigarna založbe Družina v prostorih Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu
Knjigarna založbe Družina v Novem mestu - Knjigarna Kapitelj
Knjigarna založbe Družina v Ajdovščini - Knjigarna Zvonček
Knjigarna založbe Družina v Murski Soboti - Kleklova knjigarna