Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naj pesem Ritma srca 2014: Za teboj, Gospod!

Objava: 24. 10. 2014 / 07:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Naj pesem Ritma srca 2014: Za teboj, Gospod!

Naj pesem Ritma srca 2014: Za teboj, Gospod!

»Naj pesem« festivala je zapel Klemen Jager.

Sinočnji večer Ritma srca je, kot so zapisali pri Radiu Ognjišče, prinesel veliko lepega. Najprej rojstvo devetih novih duhovnih pesmi, prav tako pa tudi mladostno veselje vere, ko je polna športna dvorana Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano valovala v slavljenju Boga.


V prvem delu festivala je nastopilo devet izvajalcev z devetimi novimi duhovno ritmičnimi popevkami. Poslušalci so uživali ob vseh, toda cilj festivala je bilo izbrati tisto, ob kateri bo ritem srca za publiko najlepši, izbrati »naj pesem« festivala. Letos je to postala pesem z naslovom Za teboj, Gospod!, ki jo je zapel Klemen Jager.


V izbor te naj skladbe so se z SMS glasovanjem lahko vključili poslušalci pred radijskimi sprejemniki in občinstvo v dvorani.



Vsi izvajalci na festivalu so se v preteklih tednih večkrat srečali na pripravah za prireditev in na snemanjih oddaj, ob čemer so se dobro spoznali in se imeli lepo, med njimi pa so se že rodila tudi spontana sodelovanja. Zato se vsi dobro zavedajo, da je tekmovanje za naj pesem postranskega pomena, kljub temu pa daje večeru nekaj dodatne napetosti in vznemirjenja. Glas stroke so bili sinoči kar izvajalci sami, saj so tokrat sami oddali glas za nastopajočega, ki jih je najbolj prepričal. Polovico ocene so tako prispevali izvajalci, polovico pa poslana sporočila občinstva v dvorani in poslušalcev.



V slavilnem delu letošnjega festivala Ritem srca je oder zasedla skupina, ki so se ji pridružili letošnji izvajalci, obenem pa se mu je na sosednjem odru pridružil 90-članski Mešani zbor Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič. Skupaj s polno dvorano je odmevala doživeta slava Bogu.



Vir: Radio Ognjišče / M. M. Š.
Foto: Tatjana Splichal / Družina

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh