Teden kulinarike v Galeriji Družina
Teden kulinarike v Galeriji Družina
V galeriji Družina bomo še v duhu martinovega, od 13. do 18. novembra, pripravili teden kulinarike in predstavitve kuharskih knjig. Ob prebiranju vrhunskih kuharskih knjig, pripravi in okušanju hrane si boste lahko ogledali razstavo vrhunskih fotografi j hrane, ki so jih gostinci iz raznih krajev Slovenije pripravljali za revijo Praznična.
V galeriji Družina bomo še v duhu martinovega, od 13. do 18. novembra, pripravili teden kulinarike in predstavitve kuharskih knjig.
Ob prebiranju vrhunskih kuharskih knjig, pripravi in okušanju hrane si boste lahko ogledali razstavo vrhunskih fotografi j hrane, ki so jih gostinci iz raznih krajev Slovenije pripravljali za revijo Praznična.
Program:
* v ponedeljek, 13. novembra:
- ob 18.00: Vinski večer s pečenim kostanjem. S Tadejem Kavčičem bomo spoznavali vina Barkola. Ob zaprtju razstave Stvarjenje bo z nami tudi slikar Rainhold Pratschner.
* v torek, 14. novembra:
- ob 11.00: V samostanskem podjetju Sitik v Stični po receptih patra Simona Ašiča pripravljajo domač jabolčni kis in različne vrste kisa z dodatki. Vabljeni na predstavitev in degustacijo.
- ob 18.00: Z Valentino Smej Novak bomo govorili o receptih prepletenih z zgodbami.
* v sredo, 15. novembra:
- ob 11.00: Z Matejo Reš bomo kuhali sodobno, zdravo, naravno.
- ob 18.00: Zakaj potrebuje Slovenija tudi gastronomsko abecedo? Odgovor bo podal dr. Janez Bogataj. Carmen M. Fernandez nam bo postregla slovensko jed po mehiško.
* v četrtek, 16. novembra:
- ob 11.00: V knjigi 99 kuharic z dušo je predstavljena tudi kuhinja Varčne kuharice Marije Remec. Z nami bo avtor knjige Iztok Ilich in Zavod »Pod strehco«, ki nam bo predstavil varčno kuhanje.
- ob 20.00: »Gremo kuhat!« vabi župnik Marko Čižman mlade vseh starosti. Vabljeni, da skupaj pokusimo enostavne in okusne jedi!
* v petek, 17. novembra:
- ob 10.00: Umetnosti peke štrudljev se bomo lotili s prvakinjo v peki štrudljev Darinko Kavčič iz Zdravilišča Radenci. Kako pa so to počeli v času monarhije nam bo predstavila Alenka Lobnik.
- ob 18.00: Večer revije Praznična z Manco Izmajlovo.
* v soboto, 18. novembra:
- ob 10.00: S. Nikolina bo kuhala z najmlajšimi na Bralnih mišicah.
Vabilo za teden kulinarike in knjig.pdf
Ob prebiranju vrhunskih kuharskih knjig, pripravi in okušanju hrane si boste lahko ogledali razstavo vrhunskih fotografi j hrane, ki so jih gostinci iz raznih krajev Slovenije pripravljali za revijo Praznična.
Program:
* v ponedeljek, 13. novembra:
- ob 18.00: Vinski večer s pečenim kostanjem. S Tadejem Kavčičem bomo spoznavali vina Barkola. Ob zaprtju razstave Stvarjenje bo z nami tudi slikar Rainhold Pratschner.
* v torek, 14. novembra:
- ob 11.00: V samostanskem podjetju Sitik v Stični po receptih patra Simona Ašiča pripravljajo domač jabolčni kis in različne vrste kisa z dodatki. Vabljeni na predstavitev in degustacijo.
- ob 18.00: Z Valentino Smej Novak bomo govorili o receptih prepletenih z zgodbami.
* v sredo, 15. novembra:
- ob 11.00: Z Matejo Reš bomo kuhali sodobno, zdravo, naravno.
- ob 18.00: Zakaj potrebuje Slovenija tudi gastronomsko abecedo? Odgovor bo podal dr. Janez Bogataj. Carmen M. Fernandez nam bo postregla slovensko jed po mehiško.
* v četrtek, 16. novembra:
- ob 11.00: V knjigi 99 kuharic z dušo je predstavljena tudi kuhinja Varčne kuharice Marije Remec. Z nami bo avtor knjige Iztok Ilich in Zavod »Pod strehco«, ki nam bo predstavil varčno kuhanje.
- ob 20.00: »Gremo kuhat!« vabi župnik Marko Čižman mlade vseh starosti. Vabljeni, da skupaj pokusimo enostavne in okusne jedi!
* v petek, 17. novembra:
- ob 10.00: Umetnosti peke štrudljev se bomo lotili s prvakinjo v peki štrudljev Darinko Kavčič iz Zdravilišča Radenci. Kako pa so to počeli v času monarhije nam bo predstavila Alenka Lobnik.
- ob 18.00: Večer revije Praznična z Manco Izmajlovo.
* v soboto, 18. novembra:
- ob 10.00: S. Nikolina bo kuhala z najmlajšimi na Bralnih mišicah.
Vabilo za teden kulinarike in knjig.pdf