Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zrezki in pita

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 29. 05. 2024 / 10:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.05.2024 / 10:58
Zrezki in pita
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Zrezki in pita

Telečji zrezki v pikantni omaki

Zrezke potolci, posoli, namaži z oljem in položi drugega vrh drugega. Na obeh straneh jih opeci na vroči maščobi in jih zloži v drugo kozico. Na maščobi, ki je ostala od pečenja, spraži moko, dodaj sesekljano čebulo, drobno zrezane kumarice, zrezane olive, strt česen in limonino lupinico. Zalij z vodo ali jušno osnovo in kuhaj 20 minut. V omako vrni zrezke in hkrati prilij smetano, pomešano z gorčico. Zrezke duši do mehkega, kuhajo naj se počasi. Omako posoli in proti koncu kuhanja dodaj lovorov list in peteršilj.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh