Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Znan program papeževega obiska na Irskem

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 13. 07. 2018 / 09:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.07.2018 / 09:51
Ustavi predvajanje Nalaganje

Znan program papeževega obiska na Irskem

V Dublin potuje tudi slovenska delegacija, ki jo bo vodil ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.

V Vatikanu so objavili program apostolskega potovanja papeža Frančiška na Irsko, kjer se bo udeležil Svetovnega srečanja družin v Dublinu med 25. in 26. avgustom letos.

V soboto, 25. avgusta, bo sveti oče po pristanku na dublinskem letališču obiskal predsedniško rezidenco in se srečal z irskim predsednikom. Sledilo bo srečanje s predstavniki oblasti, civilno družbo in diplomatskim zborom v dublinskem gradu, kjer bo papež zbrane tudi nagovoril. Zatem bo obiskal prokatedralo sv. Marije in tam pozdravil zbrane vernike. Sobotno popoldne bo namenil zasebnemu obisku sprejemnega centra za brezdomske družine, ki ga vodijo bratje kapucini, zvečer pa se bo na stadionu v parku Croke udeležil praznika družin in znova nagovoril zbrane.

V nedeljo, 26. avgusta, je na programu obisk svetišča v Knocku, kjer si bo papež ogledal tamkajšnjo kapelo, nato pa na trgu pred svetiščem zmolil opoldansko molitev angelovega češčenja in pripravil tradicionalni nagovor. Iz Knocka se bo vrnil v Dublin in po kosilu obhajal slovesno bogoslužje v parku Phoenix. Po maši se bo srečal s škofi v samostanu sester dominikank in jih tudi nagovoril.

Sveti oče bo po zaključni slovesnosti na dublinskem letališču poletel nazaj proti Vatikanu.

Razdeljenih že vseh 500.000 vstopnic za mašo v Dublinu

Kot poroča Radio Vatikan, je razdeljenih že vseh 500.000 vstopnic za udeležbo pri sveti maši, ki jo bo papež Frančišek daroval v dublinskem parku Phoenix. Vstopnice so bile na voljo od 25. junija dalje.

Neposredni prenosi

Vsi tisti, ki si niso uspeli pridobiti vstopnice za sveto mašo s papežem Frančiškom, bodo dogodek lahko spremljali preko neposrednih prenosov. Številne župnije in škofije bodo organizirale skupne oglede dogodkov med papeževim obiskom za vse vernike, ki ne bodo mogli biti osebno navzoči v Dublinu.

45.000 vstopnic za Knock je bilo razdeljenih v nekaj urah. Na srečanju družin bodo predstavniki 116 držav. Pri maši bo več kot polovica družin, ki imajo otroke mlajše od 18 let.

Slovenska delegacija

Delegacijo iz Slovenije bo vodil ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Medškofijskega odbora za družino pri SŠK msgr. Stanislav Zore, spremljali pa ga bodo jezuit p. Tomaž Mikuš ter zakonca Marko in Katarina Nzobandora z otroki.

Vir: Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh