Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zloraba otrok v Latinski Ameriki vsakodnevna praksa

Objava: 13. 08. 2009 / 06:28
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zloraba otrok v Latinski Ameriki vsakodnevna praksa

Raziskava je pokazala vsakodnevno zlorabo okoli 40 milijonov otrok

Izsledki raziskave so pokazali, da v Latinski Ameriki vsak dan telesno ali duševno zlorabijo okoli 40 milijonov otrok. Visokemu deležu odraslih se to zdi običajna oblika vzgoje, so sporočili izvajalci raziskave, Ekonomska komisija za Latinsko Ameriko in Karibe pri Združenih narodih (Cepal). Skupaj z organizacijo UNICEF so zbrali podatke iz 16 latinskoameriških držav in s Karibov.

Čeprav se izsledki iz posameznih držav med seboj precej razlikujejo, je jasno, da je zlorabe otrok na tem območju vedno več. Najpogosteje se pojavlja v revnih družinah s pomankljivo izobrazbo.

V Kolumbiji denimo je dnevno deležen udarcev vsak drugi otrok. V Urugvaju je več kot 80% odraslih priznalo, da so vzgojo svojih mladoletnih otrok že ‘podkrepili’ telesno ali duševno zlorabo. V Boliviji pa je z nasiljem redno kaznovanih več kot 80% otrok.

Nasilje v družini je vsakodnevna stvarnost za številne otroke, deležni pa so ga tudi v šoli in na ulici, sporočajo pri Združenih narodih. Kljub številnim poskusom nasilja nad mladoletnimi v Latinski Ameriki ni moč preprečiti, saj posamezni primeri javnosti pogosto sploh niso znani. Zamolčani so predvsem primeri spolnih zlorab znotraj družine. V Boliviji po izsledkih neke druge raziskave kazen doleti le približno 1% storilcev.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh