Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zločini nad ženskami in otroki

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 26. 06. 2024 / 08:15
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2024 / 12:20
Zločini nad ženskami in otroki
Dr. Milko Mikola med predstavitvijo knjige, ki jo je vodila Manica Ferenc. FOTO: Ivo Žajdela

Zločini nad ženskami in otroki

Zgodovinar dr. Milko Mikola je napisal že vrsto knjig o komunističnih zločinih. Zdaj jim je dodal še knjigo o zločinih nad ženskami in otroki.

V torek, 18. junija, je zgodovinar dr. Milko Mikola v Galeriji Družina v Ljubljani predstavil svojo najnovejšo knjigo z naslovom Neoprostljivo in podnaslovom Komunistični zločini nad ženskami in otroki na Slovenskem, ki jo je izdala založba Družina.

Dr. Milko Mikola je zgodovinar, upokojeni arhivist Zgodovinskega arhiva Celje, nekdanji vodja Sektorja za popravo krivic in za narodno spravo pri Ministrstvu za pravosodje, vztrajen raziskovalec povojnega komunističnega nasilja na Slovenskem, avtor številnih publikacij (poleg ostalih devetih knjig o komunističnem nasilju in osmih knjig z dokumenti o komunističnem nasilju). Za knjigo Rdeče nasilje. Represija v Sloveniji po letu 1945 je leta 2013 prejel Zoisovo priznanje, najvišjo državno nagrado za dosežke na področju znanstvenoraziskovalnega dela. Je izkušen zgodovinar, avtor številnih knjig in eden najboljših poznavalcev komunističnih zločinov nad Slovenci.

Umorili so 2.314 žensk<...>

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh