Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zlo z obrazom sočutja in pomoči

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 29. 05. 2024 / 10:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.05.2024 / 18:13
Zlo z obrazom sočutja in pomoči
Boštjan Debevec. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Zlo z obrazom sočutja in pomoči

Mesec maj je prinesel pravi razcvet praznovanj in dogodkov v Katoliški Cerkvi na Slovenskem. Od praznovanja binkošti, številnih birm in prvih obhajil do vseslovenskega srečanja sodelavcev Karitas in odmevnega misijona na Rakovniku.

V središču vesoljne Cerkve pa je bilo gotovo prvo svetovno srečanje otrok v Rimu. Prisrčni prizori srečanja s papežem so sami po sebi govorili o svežini in mladosti, ki ju v Cerkev prinašajo najmlajši.

Vsak od teh dogodkov bi bil vreden naslovnice ali posebne reportaže. A družbena resničnost na Slovenskem nam narekuje, da smo tokratno številko Družine posvetili referendumskemu odločanju o samomoru s pomočjo in evtanaziji.

V zgodovini naroda in civilizacije pridejo trenutki, ko izbira smeri nepovratno določi tok razvoja prihodnosti. Pridejo trenutki, ko se na podlagi na videz nedolžnih zakonskih predlogov začne razraščati institucionalno zlo z obrazom človeškega sočutja in dobrote.

Zgodovinski spomin nam pove, kam so prišle ideologije, ki so postavile svoje ideje za absolutno merilo. Lakmusov papir takšnih idej so bili najprej prizadeti, invalidi, otroci, ostareli … nato širše družbene skupine. Končalo se je z uničevalnimi taborišči. Neprimerna in pretir...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh