Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Življenje kot pričevanje Božje besede

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 13. 03. 2019 / 13:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2019 / 08:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Življenje kot pričevanje Božje besede

Papež in sodelavci rimske kurije nadaljujejo s postnimi duhovnimi vajami v Aricci.

Papež Frančišek in sodelavci rimske kurije nadaljujejo s postnimi duhovnimi vajami v Aricci. Voditelj duhovnih vaj, benediktinski opat Bernardo Francesco Maria Gianni, jih je včeraj spodbudil k premišljevanju o pomenu spomina. Kot je dejal, morajo ljudje »okušati izjemne stvari, ki jih je Duh raztrosil v zgodovini«.

Sodobni človek se namreč v »diktaturi sedanjosti« težko spominja preteklih dogodkov in jih ohranja v svojem srcu; spominjati se pomeni vztrajati v času in zgodovini. Mladi rodovi morajo poznati preteklost in sedanjost, da se jim v prihodnosti odprejo nova obzorja upanja. Pomembno pa je, da v pričevanju starejših rodov zaznajo zanesljiv spomin, ki navdihuje zanesljivo prihodnost. Vse to še posebej velja za cerkveno izročilo.

Po opatovih besedah nas izročilo prednikov nepretrgano veže s preteklostjo in »eshatološko pričakovanje nas odpira za prihodnost«. Cerkev se mora boriti proti skušnjavi, da bi praznovala samo sebe ali svoje delo, kajti smisel vere je Božje kraljestvo, ki je zastonjski dar.

Vir: Radio Vatikan
Foto: Vatican News

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh