Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Življenje je dar,’ meni Benedikt XVI.

Objava: 09. 01. 2012 / 08:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Življenje je dar,’ meni Benedikt XVI.

Na tisoče vernikov se je udeležilo včerajšnje molitve angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Papež Benedikt XVI. je vernike pozval, naj življenje obravnavajo kot dar. Človeka sicer nikoli ne vprašajo, ali si želi priti na svet, je sveti oče dejal v svojem nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu, v teku življenja pa se lahko vsakdo nauči, da svoje bivanje razume kot dar. Na ta način bo človek v prenesenem pomenu to, kar je biološko že od vsega začetka, torej otrok.

Tudi v Božjih očeh so vsi ljudje otroci, je poudaril Benedikt XVI. pred več tisoč verniki, ki so se zbrali na Trgu sv. Petra v Vatikanu. To pride do izraza predvsem pri svetem krstu. Bog je izvir slehernega bitja in na poseben način oče vsakega človeka. Kdor se tega zave, na nek način doživi novo rojstvo. Za takšno novo rojstvo gre v prenesenem pomenu tudi pri zakramentu svetega krsta, je dejal sveti oče.

Papež je svoj nagovor navezal na včerajšnji praznik Gospodovega krsta in dodal, kako je Jezus v Jordanu stal sredi med ljudmi in bil eden izmed njih, istočasno pa ga je Bog med krstom razodel kot svojega ljubljenega Sina.

Kupi v trgovini

Novo
V nevarnem objemu morja
Proza
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh