Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zgradili bodo streho nad glavo

Za vas piše:
STA
Objava: 08. 08. 2016 / 10:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zgradili bodo streho nad glavo

V BiH se je začel enotedenski tabor Karitasa Streha nad glavo.

Škofijska Karitas Koper in Škofijska gimnazija Vipava organizirata delovni tabor Streha nad glavo že 16. leto zapored. Začel se je v nedeljo, 7. avgusta. Do sobote bodo mladi in starejši prostovoljci pomagali do strehe nad glavo štiričlanski družini Kozić v vasi Tomašica blizu Prijedora v Bosni in Hercegovini.

Štiričlansko družino, ki potrebuje pomoč, je izbrala Škofijska Karitas Banja Luka. Brezposelni oče Mladen, mama Nermina, ki je preživela možgansko kap, ter osemletna Kristina in sedemletni Kristjan so doslej živeli kot podnajemniki v baraki na večjem posestvu, v prostoru brez tekoče vode. Ker je lastnik posestvo, na katerem je še dotrajana hiša, prodajal, bi se morali izseliti. Za nakup posestva so se odločili v Škofijski Karitas Banja Luka. S tem so omogočili, da se družini Kozić ni potrebno izseliti, hkrati posestvo omogoča, da družina pridela poljščine in vzredi kakšno žival za potrebe lastne prehrane.

V času delovnega tabora bodo udeleženci prekrili streho na glavni hiši na posestvu, zamenjali bodo leseno oblogo ostrešja ter očistili notranjost hiše in jo pripravili za zaključna gradbena dela in beljenje. Z deli v hiši bodo zaključili lokalni mojstri, tako da se bo družina Kozić lahko na jesen preselila v obnovljeno hišo.

Škofijska Karitas Koper je še iz časov vojne pobratena s Škofijsko Karitas Banja Luka. Vsakoletna vseslovenska postna akcija Ne pozabimo, ki nosi podnaslov Streha nad glavo, je namenjena zbiranju denarja za pomoč eni družini, ki jo zaradi težke socialne situacije izberejo v Banja Luki. Z zbranimi sredstvi, ki vsako leto v povprečju znašajo 10.000 evrov, kupijo gradbeni material, ki je potreben za obnovo ali dograditev hiše. Po drugi strani pa je velikega pomena tudi prostovoljna odločitev mladih, da del svojih počitniških dni preživijo v BiH, kjer se spoznavajo z razmerami, ki jih je pustila vojna, ter s konkretnim delom pomagajo vsaj eni družini do primernega doma, so sporočili iz Škofijske Karitas Koper.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh