Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zgodba o vrnitvi klaris v Slovenijo

Objava: 14. 09. 2015 / 09:46
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zgodba o vrnitvi klaris v Slovenijo

Jutri, 15. septembra, bo v Sodražici predstavitev knjige Daniele Gatti: Dvoje sanj Marije Kozina: Vrnitev sester klaris v Slovenijo.
Jutri, 15. septembra, bo v župnijski cerkvi Marije Magdalene v Sodražici predstavitev knjige Daniele Gatti: Dvoje sanj Marije Kozina, ki govori o vrnitvi sester klaris v Slovenijo.

Daniele Gatti opisuje preprosto življenjsko zgodbo sestre klarise, Marije Kozina iz Zapotoka, ki je čudežno ozdravela na priprošnjo francoske sestre klarise Marije Celine. To je tudi zgodba o ustanavljanju samostana, ki je omogočil sestram klarisam, da so se vrnile v Slovenijo.

Čudež jo je pripeljal v Slovenijo

Pisateljica Daniele Gatti je rojena v Franciji. V Francoski Polineziji na Tahitiju poučuje francoščino in književnost. Ko je raziskovala in iskala pričevanje čudeža, ki je potreben za kanonizacijo sestre Celine, jo je pot pripeljala v Slovenijo. Sestre klarise v Nazarjah, v Splitu in Zagrebu so opisale čudežno in svetniško podobo sestre Imakulate.

Spremno besedo je napisal kardinal Rode

Kardinal Franc Rode upa, da bo tudi sestro Marijo Imakulato Kozina Cerkev priznala kot svetnico. »Brez dvoma je na njej nekaj izjemnega, predvsem pa je občudovanja vredna njena vera, ki je omogočila ustanovitev treh samostanov. Njeno vero in vero njenih sester - to si želim, da bi svet spoznal.« V spremni besedi se je pisateljici, ki bo knjigo tudi predstavila, zahvalil: »Hvala gospe Gatti za to čudovito zgodbo o slovenski svetosti, napisano v jasnem jeziku, z zelo lepimi opisi slovenske dežele.«


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh