Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žensko duhovništvo: Kardinal Marx poziva k 'intenzivnemu razmisleku'

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 17. 12. 2012 / 08:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Žensko duhovništvo: Kardinal Marx poziva k 'intenzivnemu razmisleku'

Münchenskemu nadškofu se zdi prav, da ženske v Cerkvi zavzemajo vodilne položaje.

Münchenski nadškof kardinal Reinhard Marx podpira stališče, da ženske v Cerkvi zavzemajo vodilne položaje. Tri izmed sedmih področnih vodij na nadškofijskem ordinariatu so ženske, je kardinal dejal minuli teden med pogovornim večerom o veri na eni izmed münchenskih Marijinih šol. Moški in ženska premoreta enako dostojanstvo; ko Jezus Boga označi kot 'Očeta', tega ne gre razumeti kot ločevanje spolov po pomembnosti.

Na vprašanje o duhovniškem posvečevanju žensk je kardinal Marx opozoril na odprta vprašanja na številnih področjih. »Razumem lahko, da se nekateri z enim ali drugim vprašanjem ne želijo ukvarjati«, je pojasnil kardinal. Je že tako, da določena vprašanja vedno ostanejo odprta; »o tem pa moramo še naprej intenzivno razmišljati. Morda še ne gre za konec poti, po kateri stopamo skupaj.«

Vera je po besedah kardinala Marxa dar, ki ga je moč le izprositi, ne pa izsiliti. »Nihče ne more reči: Nikoli še nisem podvomil.« Tudi zanj samega Bog ostaja 'neizrekljiva skrivnost'.

Pogovor o veri na münchenski Marijini šoli je bil uvod v cikel šestih večerov o apostolski izpovedi vere. V prihodnosti naj bi pogovorne večere priredili še na petih drugih prizoriščih v münchenski nadškofiji.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh