Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Želja, ki te spravi na kolena

Za vas piše:
Simon Potnik
Objava: 26. 06. 2024 / 08:11
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2024 / 12:14
Želja, ki te spravi na kolena
FOTO: Sinisa Kanizaj

Želja, ki te spravi na kolena

»Uživaj« je pogost pozdrav tega časa. Uživaj, enkrat se živi. Uživaj, uživaj, uživaj … pa če to pomeni na račun drugega ali v škodo drugega ali z moralnim in fizičnim mačkom. Pa je ta sleherni uživaj tako krhek, tako odvisen.

Seznam se z uresničitvijo želja eksponentno veča. Kar testirajmo ga na preprostem vprašanju: Ali si srečen? Če da, blagor tebi, deli blagoslov na druge. Če je odgovor ne, pa dodatno vprašanje: Kaj ti manjka, da bi bil srečen?

V evangeliju se srečamo z dvema obupanima posameznikoma. Prvi ne vidi več rešitve za svojo hčer in druga ne za svoje ozdravljenje. On je predstojnik shodnice. To so bili bogaboječi in običajno pomembni možje. Skrbeli so za sinagoge, za molitev, poučevanje, vodenje bogoslužja, branje in razlaganje Svetega pisma. Morda si bomo to lažje predstavljali, če pomislimo na župnike na župnijah. Razume se, da so verni in predani tradiciji. Zdaj pa se življenje zalomi. Kako je lahko Bog dopustil, da zboli nedolžno dete, njegova hčerka? Ničesar ne vemo o njej, samo to, da je Jaira ta obup potisnil tako daleč, da je poiskal Jezusa. Ne pozabimo, da so malo pred tem Jairovi somišljeniki, morda med njimi tudi kakšen znanec ali prijatelj, že zmerjali Jezusa, da je obse...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh