Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zelenjavna juha z zdrobovimi žličniki

Za vas piše:
Lejla Krk
Objava: 07. 09. 2022 / 15:42
Oznake: Kuharica
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.09.2022 / 15:43
Zelenjavna juha z zdrobovimi žličniki
Zelenjavna Juha z zdrobovimi žličniki, Kuha Marko Čižman. FOTO: Tatjana Splichal

Zelenjavna juha z zdrobovimi žličniki

Najprej pripravimo maso za skutne žličnike: Maslo raztopimo v manjši skodelici, dodamo skuto, ščep soli, zdrob in jajca. Pšeničnega zdroba dodamo toliko, da je masa še mehka, da jo je mogoče lepo oblikovati. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo vsaj 20 minut, da zdrob veže tekočino.

Juha: Jušno zelenjavo operemo. Gomoljasto zelenjavo olupimo, vzdolžno narežemo na ploščice in nato na kockice. Listne dele sesekljamo. Cvetačo natrgamo na manjše cvetke, ostali del narežemo na kockice. V 2,5 l hladne vode damo narezano zelenjavo, solimo z dvema žličkama in pol soli in segrejemo do vretja. Znižamo temperaturo in pustimo, da 20 minut blago vre. Nato z dvema majhnima žličkama oblikujemo žličnike in jih zakuhamo v juho. Juho kuhamo še 10 minut. Preden jo postrežemo, ji dodamo sesekljan peteršilj.

Še namig: Skutne žličnike lahko jemo tudi kot samostojno jed. Zakuhamo jih v blago slano vodo. Po 8 minutah jih odcedimo in jemo skupa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh