Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Zdaj je čas za življenjske odločitve!«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 05. 12. 2017 / 09:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Zdaj je čas za življenjske odločitve!«

»Zdaj je čas za življenjske odločitve!«

Izšla je papeževa poslanica za 55. svetovni dan molitve za duhovne poklice.

V Vatikanu so včeraj predstavili papeževo poslanico za 55. svetovni dan molitve za duhovne poklice, ki ga bomo obhajali 22. aprila prihodnje leto. Sveti oče razvije tri temeljne vidike vsake poklicanosti, ki so nakazani že v naslovu poslanice Poslušati, razločevati, živeti Gospodov klic.



Nismo se slučajno pojavili, nismo preplet vrste neurejenih dogodkov. Nasprotno, naše življenje in naša navzočnost na svetu sta sad božje poklicanosti, piše papež v poslanici. »Tudi v teh naših nemirnih časih nas skrivnost učlovečenja spominja, da nam Bog vedno prihaja naproti in je Bog-z-nami, ki hodi po včasih prašnih poteh našega življenja in, ko sprejema naše koprneče hrepenenje po ljubezni in sreči, nas kliče k veselju.« Pri različnosti in posebnosti vsake poklicanosti, osebne in cerkvene, gre za poslušanje, razločevanje in življenje te Besede, ki nas kliče v višine in nas, medtem ko nam omogoča rodovitnost naših talentov, prav tako dela orodja zveličanja v svetu in nas usmerja k polnosti sreče. Ti trije vidiki, torej poslušanje, razločevanje in življenje, so prav tako okvir za začetek poslanstva Jezusa, ki po dneh molitve in boja v puščavi obišče svojo sinagogo v Nazaretu. Tukaj posluša Besedo, razločuje vsebino poslanstva, ki mu ga je zaupal Oče, in oznani, da ga je prišel izpolnit danes.

Papež Frančišek se v nadaljevanju poslanice osredotoči na vsak vidik posebej ter sklene z besedami: »Gospod tudi danes kliče, naj mu sledimo. Ni nam treba čakati, da bi bili popolni, preden bi lahko odgovorili s svojim velikodušnim tukaj sem, in ne se prestrašiti zaradi naših omejitev in naših grehov, ampak z odprtim srcem sprejeti Gospodov glas. Poslušati ga, razločevati naše osebno poslanstvo v Cerkvi in v svetu, ter ga živeti v današnjem dnevu, ki nam ga podarja Bog.«

Vir: Radio Vatikan
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh