Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zbor Bee Geesus na festivalu v Nemčiji

Za vas piše:
STA
Objava: 09. 09. 2016 / 07:06
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zbor Bee Geesus na festivalu v Nemčiji

Gospelkirchentag je največji gospel festival v Evropi.

Slovenski a cappella gospel zbor Bee Geesus se tudi letos udeležuje največjega gospel festivala v Evropi, ki ga bienalno prirejajo v Nemčiji. Na festivalu Gospelkirchentag med 9. in 11. septembrom v Braunschweigu edini slovenski zbor čakata dva koncerta: nocoj na prizorišču Schloss-Arkaden, jutri pa še na glavnem festivalnem odru.



Pevke in pevci zbora Bee Geesus so se omenjenega festivala udeležili že trikrat, prvič septembra 2010 v nemškem mestu Karlsruhe, ko je festival obiskalo 70.000 obiskovalcev, dve leti pozneje v Dortmundu, pred dvema letoma pa še v Kasslu. S svojo svežino in edinstvenim pristopom h gospel glasbi so bili deležni dobrih kritik in zanimanja nemških medijev.

Gospelkirchentag je mednarodni bienalni festival gospel glasbe, na katerem se srečuje več kot 5.000 pevcev gospel glasbe iz Evrope, privablja pa tudi nastopajoče in strokovnjake iz ZDA. Festival je priložnost za izobraževanje pevcev na področjih, povezanih z gospel zbori. Na delavnicah, ki jih vodijo priznani strokovnjaki, udeleženci festivala pridobijo nova znanja, ki jih lahko prenesejo v matične zbore. Obenem je udeležba na festivalu priložnost, da se zbori predstavijo več 10.000 obiskovalcem, kot so sporočili pevci Bee Geesus.

Prvič je Gospelkirchentag gostilo nemško mesto Essen leta 2002, nato pa so festival priredili v Bochumu, Düsseldorfu, Hannovru, Karlsruheju, Dortmundu in Kasslu. Število udeležencev in obiskovalcev festivala vsakokrat narašča. Na tokratni 8. izdaji prireditelji pričakujejo več tisoč pevcev iz različnih evropskih držav in vsaj 70.000 obiskovalcev.

Zbor Bee Geesus, ki deluje pod umetniškim vodstvom Mateja Virtiča, je vokalna zasedba, ki namesto inštrumentalne spremljave v svoje aranžmaje vključuje beatbox in druge elemente vokalne igre. Zbor svoje poslanstvo uresničuje tudi z nastopi na različnih dobrodelnih prireditvah. Med drugim je pobudnik projekta Gospel d.d., vsakoletnega največjega koncerta gospel glasbe v Sloveniji, na katerem se slovenski izvajalci črnske duhovne in popularne glasbe združijo v zbiranju sredstev za otroke, žrtve nasilja. Zbor je decembra 2009 Slovenijo zastopal v svetovnem dobrodelnem projektu Starbucks Love Project, s čimer se je zapisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Foto: Facebook/Bee Geesus

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh