Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Lučke« in prijatelji na počitnicah: zasij, zasij, Lučka!

Za vas piše:
T. J.
Objava: 03. 08. 2024 / 11:11
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.08.2024 / 11:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Lučke« in prijatelji na počitnicah: zasij, zasij, Lučka!
»Lučke« in njihovi prijatelji so med prijaznimi, gostoljubnimi in srčnimi Belokranjci preživeli čudovit teden. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

»Lučke« in prijatelji na počitnicah: zasij, zasij, Lučka!

V čudovitem okolju Bele Krajine, v Podzemlju, so med prijaznimi, gostoljubnimi in srčnimi Belokranjci »lučke« in njihovi prijatelji preživeli čudovit teden (od 28.7. do 3.8.).

Vsebinsko jih je bogatila Jožefova zgodba iz Stare zaveze Svetega pisma, na programu pa je bilo marsikaj zanimivega: od kopanja v Kolpi in romanja k trem faram do prav posebne slovesne večerje, ko so pri Stanetu Štefaniču (župniku v Ljubljani-Črnuče) doma spekli okusnega odojka … in še marsikakšno presenečenje je čakalo člane Vere in luči!

Na programu počitniškega druženja je bilo marsikaj zanimivega ... FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Kot rečeno, glavna zahvala gre gospodu Stanku, župniku v Črnučah, ki že nekaj let poskrbi za to, da je vse lepo organizirano ter da lučke in prijatelji najdejo v tem biseru Slovenije prijazen dom. Gosti jih Peter Miroslavič, župnik v Podzemlju. Potem je tu še kapucin br. Jurij, pa Marijina sestra Zdenka Prevolšek, Mojca in Marija, ki sta odgovorni za skupnost lučk v Štefanji vasi v Ljubljani, pa glasbena skupina iz župnije Ljubljana Črnuče, ki je prišla v petek za sveto mašo, dve gospodinji in še navdušena skupina mladih iz Črnuč, ki prizadevno skrbijo za lučke.

Sveto mašo z lučkami in njihovimi prijatelji je obhajal ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

V petek, 2. avgusta, se jim je za sveto mašo pridružil ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik, ki se je prav vsem zahvalil in jim zaželel, da bi bili v vsakdanjem življenju lučke upanja in veselja ter hvaležnosti za mnoge darove. Ob evangeljskem odlomku učencev na poti v Emavs pa je v mašnem nagovoru vsem skupaj poudaril, kako je ključnega pomena, da v življenju hodimo skupaj, da se pogovarjamo, molimo, prejemamo zakramente in na ta način vedno bolj spoznavamo in ljubimo Jezusa.

Kupi v trgovini

Novo
Vrečka - Blagor čistim (Blagor)
Bombažne vrečke
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh