Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zasavje največje glede na vložek v obnovljive vire energije

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 28. 09. 2021 / 17:01
Oznake: Občina, Politika, Vlada
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2021 / 17:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zasavje največje glede na vložek v obnovljive vire energije
Vladna ekipa je danes na obisku v Zasavju, ki je tretje najpogosteje poseljena regija. FOTO: Ukom

Zasavje največje glede na vložek v obnovljive vire energije

Zasavska statistična regija je po površini naša najmanjša regija, sestavljajo pa jo občine Hrastnik, Litija, Trbovlje in Zagorje ob Savi.

Čeprav Zasavje po površini predstavlja našo najmanjšo regijo, je ta kljub temu največja glede vlaganj v obnovljive vire energije. V letu 2019 so v tej regiji živeli trije odstotki prebivalcev Slovenije.

Predsednik vlade Janez Janša je današnji obisk v regiji začel s srečanjem z županom Občine Litija Francijem Rokavcem. FOTO: Ukom

Manj brezposelnih

Po podatkih vlade je bilo v juniju 2021 v Zasavski regiji 14.617 delovno aktivnih prebivalcev, kar je za 193 oseb ali 1,3 % več kot junija 2020. Konec avgusta 2021 je bilo registriranih 2.156 brezposelnih oseb, kar je za 570 oseb oziroma 20,9 % manj kot avgusta 2020. V primerjavi s predhodnim mesecem se je registrirana brezposelnost znižala za 53 oseb ali 2,4 %.

Obisk podjetij

Predsednik vlade Janez Janša je obiskal več podjetij, med drugim družinsko podjetje Skitti, v katerem se ukvarjajo z laserskim razrezom in proizvodnjo kovinskih izdelkov.

Minister Andrijanič dijakom predstavil digitalni bon

Minister brez resorja Mark Boris Andrijanič, ki je pristojen za digitalno preobrazbo, je v okviru obiska v obiskal Srednjo tehniško in poklicno šolo Trbovlje in se srečal z dijaki programa tehnik računalništva.

"Območjem želimo dati novo vrednost"

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je ob obisku Zasavja dejal, da želijo območjem, ki so degradirana zaradi rudarjenja, dati novo vrednost, na primer z izgradnjo ali preureditvijo ekonomsko-poslovne infrastrukture. »Zavedamo se največjega izziva in hkrati priložnosti za Zasavje - nujnost prestrukturiranja in digitalnega prehoda.«

Izgradnja krožišča

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je med drugim napovedal začetek gradnje krožišča Urgenca v Trbovljah v oktobru. To je po njegovih besedah izredno pomembna naložba tako za občino Trbovlje kot tudi celotno regijo, saj bo skrajšala pot reševalnim vozilom do urgence. Obeta pa se tudi prenova železniške postaje v Zagorju.

Vlada bo današnji obisk sklenila z večerno javno tribuno o razvoju regije v Trbovljah.







Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh