Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zapoved počitka in praznovanja

Za vas piše:
Simon Potnik
Objava: 29. 05. 2024 / 10:18
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.05.2024 / 19:15
Zapoved počitka in praznovanja
Simon Potnik. FOTO: Žiga Kreft

Zapoved počitka in praznovanja

Če na hitro pogledamo čas, ki smo ga preživeli od posta do sedaj, kar ne moremo verjeti, kako močan vzgon Besede nas je gnal vse višje in globlje, vse do praznike Svete Trojice.

Zato je danes kar trpek udarec resničnosti časa med letom. Z Božjo besedo sicer skočimo na začetek Markovega evangelija in smo spet pri želji duhovnih, kako bi Jezusa odstranili. Zveni zelo grozno, dejansko pa je to podoba našega življenja. Kar poglejmo, kako preizkušeni smo, ko se odločamo za dobro. Velja za čisto običajna pravila kot naravna načela, vrednote kakor verska pravila. Težko je vztrajati v luči, smeri življenja, v zvestobi Bogu.

Pojdimo na prve strani Svetega pisma. Bog ustvarja. Sedem dni. En dan je večji od drugega. Sedmi dan pa je zaznamovan z Božjim počitkom in deželo, ki s svojo bujnostjo ponuja obilje vsem živim bitjem. A kmalu v to svetlost in svetost zareže tema in ujetost. Greh in odpad in suženjstvo. Takšno in drugačno. Bog daje Izraelcem zapoved sedmega dne. Kot osvobojeni sužnji gredo v puščavo. Iz ene ujetosti v drugo stisko, ki je po svoje še hujša. Vendar jim Gospod tudi v teh okoliščinah daje navodilo praznovanja sedmega dne. Čeprav še niso v o...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh