Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaključek srečanja v Riminiju z upanjem na »trajnosten« nov začetek

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 26. 08. 2021 / 11:05
Oznake: Cerkev, Družba, Politika
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.08.2021 / 11:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zaključek srečanja v Riminiju z upanjem na »trajnosten« nov začetek
43. »Meeting Rimini« je predviden konec avgusta 2022 FOTO: Vatican Media

Zaključek srečanja v Riminiju z upanjem na »trajnosten« nov začetek

Prireditelji srečanja italijanskih katoličanov v Riminiju so v včerajšnji sklepni izjavi izrazili zadovoljstvo z letošnjim dogodkom.

42. srečanje »Meeting Rimini« v organizaciji italijanskih katoliških laikov je »odprlo obzorje trajnostnega novega začetka«, je zapisano v sklepni izjavi. Prispevki predavateljev so udeležence spodbudili, naj v luči trenutnih izzivov prevzamejo osebno odgovornost.

Minuli petek se je v mestu na jadranski obali zbralo 230 uglednih gostov iz sveta politike, športa, kulture, Cerkve in znanosti, razpravljali pa so o vprašanju samorefleksije v vedno bolj zapletenem svetu. Pod geslom »Il coraggio di dire io« (»Pogum, da rečem jaz«) se je na sejmišču v Riminiju odvilo več kot 50 posameznih prireditev, organiziranih je bilo tudi 60 spletnih seminarjev. Različna zasedanja je po navedbah prirediteljev spremljalo več kot 250.000 ljudi – bodisi v živo ali pa prek spleta. 43. »Meeting Rimini« je predviden konec avgusta 2022. Geslo prihodnjega srečanja bo »Una passione per l'uomo« (»Strast do človeka«).

Prispevki predavateljev so udeležence spodbudili, naj v luči trenutnih izzivov prevzamejo osebno odgovornost.

Ob začetku letošnjega srečanja je papež Frančišek udeležence v pozdravnem nagovoru spodbudil k »preporodu bratstva«. »Družba nujno potrebuje ljudi, ki bodo prevzeli odgovornost,« tako sveti oče. »Sebičnost, preračunljivost in zagledanost vase« pa so za skupno dobro izjemno škodljivi.

Italijanski predsednik Sergio Mattarella je v svojem nagovoru izpostavil »konkretno dolžnost« vsakega posameznika, da se cepi proti koronavirusni bolezni. Cepljenje je »doslej najučinkovitejše sredstvo«, da se zavarujemo pred koronavirusom in da zaščitimo najšibkejše člane družbe.

Eden izmed vrhuncev srečanja je bila tudi razprava vodilnih politikov. V torek so se v Riminiju srečali predsedniki šestih različnih strank in pripravili več kot dveurno razpravo.

Cepljenje je doslej najučinkovitejše sredstvo, da se zavarujemo pred koronavirusom in da zaščitimo najšibkejše člane družbe.

Nalaganje
Nazaj na vrh