Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakaj ne, če se imava rada?

Za vas piše:
Ksenja Kisovec
Objava: 24. 11. 2013 / 19:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zakaj ne, če se imava rada?

Na tretji okrogli mizi mariborskih Nikodemovih večerov so gostje skušali odgovoriti na vprašanje, s akterim se srečajo mnogi mladostniki: Zakaj ne, če se imava rada?

 

Na tretji okrogli mizi mariborskih Nikodemovihvečerov z naslovom »Zakaj ne, če se imava rada,« so gostje razpravljali očistosti pred poroko, o njenih prednostih in o preizkušnjah, ki se parupostavijo na pot njune ljubezni.

Sodelovali so: Melita Čušin, zakonca in predavateljateologije telesa za mlade Polonca in Tomaž Sokol, zakonski in družinskiterapevt Ivan Platiša ter duhovnik Simon Potnik.  Okroglo mizo je vodil mag. Andrej Omulec.

Začeli so z vprašanjem, ki je v naslovu večera. To izhajaiz obdobja, ko mladostniki še ne razmišljajo vnaprej. V tem času se je potrebnoprecej truditi za čisto srce. Potrebno se je vprašati, čemu z čistostjo rečeš »da«.Če gledamo na to, da smo več kot živali, da smo Božji otroci, je lažje zdržati.Poudarili so, da je potrebno naučiti otroke, da se jih spoštuje, saj bodo toznali ponesti v prihodnost. Dotaknili smo se tudi spolnih zlorab inspregovorili o spolnih odnosih pred poroko. Ne smemo obsojati ljudi, ki »imajozgodovino«, imajo pa tudi željo postati in ostati čisti. Povedali so, da jespolni odnos pred poroko bil približevanje izkrivljeni podobi, sedaj pa je boljpodoben vzajemni daritvi. Spregovorili so tudi o sadovih čistosti, opoglobljenem zaupanju med partnerjema in zaupanju Bogu.

Med obiskovalci je bilo veliko mladih, ki so biliveseli, da se je o temi spregovorilo sproščeno, iskreno in spoštljivo.Strinjali so se, da sedaj na čistost gledajo drugače in da je to vrednota, kivpliva na celotno življenje, nam pomaga rasti in poveča možnosti, da uglasimotelo in srce na Božjo voljo.

 

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh