Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zahvala papežu in državnemu tajniku

Objava: 22. 06. 2010 / 10:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zahvala papežu in državnemu tajniku

Zahvala predsednika Slovenske škofovske konference nadškofa Antona Stresa papežu Benediktu XVI. in njegovem državnem tajniku kardinalu Tarcisiu Bertoneju

Predsednik Slovenske škofovske konference ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres je, kot poroča tiskovni urad SŠK, v ponedeljek, 21. junija, papežu Benediktu XVI. in njegovem državnem tajniku kardinalu Tarcisiu Bertoneju poslal zahvalni pismi za njuni vlogi pri Slovenskem evharističnem kongresu in beatifikaciji Alojzija Grozdeta.

V pismu papežu Benediktu XVI. se je nadškof Stres zahvalil za apostolski blagoslov, ki ga je podelil ob sklepu evharističnega kongresa 13. junija 2010, in za besede, ki jih je tisti dan namenil prvemu slovenskemu mučencu bl. Alojziju Grozdetu ob sklepu molitve Angel Gospodov na trgu sv. Petra, ko je izpostavil, da je 'na poseben način častil evharistijo, ki je napajala njegovo neomajno vero, njegovo sposobnost žrtvovanja za odrešenje duš, njegovo poslanstvo v Katoliški akciji, da bi druge mlade vodil h Kristusu'.

Državnemu tajniku kardinalu Tarcisiu Bertoneju pa se je nadškof Stres zahvalil za to, da je lahko ob tej priložnosti 'od blizu začutil bogastvo daru vere, ki je slovensko ljudstvo varoval skozi preizkušnje in stiske v zgodovini, pa tudi napetosti, ki zavirajo odnose z državo'. Ob tem je izrazil prepričanje, da bo to neposredno poznavanje prispevalo k 'pozitivnemu spletu dogodkov in odločitev za prihodnost odnosov med Svetim sedežem in Republiko Slovenijo'. Prav tako se mu je zahvalil za njegove besede, ki jih je izrekel na srečanju s slovenskimi škofi, 'za pozornost do duhovnikov in vernikov ter za njegovo pričevanje zvestobe in edinosti s Petrovim naslednikom'.

Na fotografiji: slovenski škofje s kardinalom Bertonejem na sprejemu pri apostolskem nunciju v Sloveniji v soboto, 12. junija (Foto: Gašper Furman/ TU SŠK)

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh