Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Zahtevaj svoje dostojanstvo!'

Objava: 29. 09. 2009 / 09:33
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Zahtevaj svoje dostojanstvo!'

Nova spletna stran za ženske 'od moških, ki jih ljubijo'

Američani so pred kratkim odprli novo spletno stran, ki naj bi ženske spodbudila, naj 'zahtevajo svoje dostojanstvo' in se borijo proti nenehnim, pogosto spornim sporočilom in 'lažem' o tem, koliko veljajo. Naslov spletne strani je 'Zahtevaj svoje dostojanstvo', ustvarili pa so jo 'moški, ki ljubijo ženske'. Na spletni strani so zapisali, da so siti reklamnih sporočil, ki ženske obravnavajo le še kot 'zbirko telesnih delov'.

'Zahtevajte, naj moški zberejo svoje misli in naposled POSTANEJO MOŠKI! Zahtevajte, naj vas obravnavajo kot celovito osebo, KAR TUDI STE!', nova spletna stran sporoča ženskam. Ustvarjalci spletne strani pravijo, 'da želijo ženske ljubiti, ne pa jih izkoriščati'. Ženskam želijo sporočiti, naj ne verjamejo lažem, ki se o njih širijo po svetu, in naj ne izgubijo upanja. Zagotavljajo jim, da niso same, ampak da se tudi oni odslej borijo za njihovo celovitost.

Eden izmed ustvarjalcev nove spletne strani je Kelsey Doherty, ki je v pogovoru za ameriško katoliško agencijo povedal, da 'z veseljem širi resnico o Kristusovi ljubezni', potrebo po postavitvi spletne strani pa je začutil, ker se mu zdi, da svet ženskam ne sporoča, kako ceni njihovo krepost. Sporočila o spolnosti, s katerimi so prepredeni sodobna kultura in mediji, uničuje cele generacije mladih, pojasnjuje Doherty, pri čemer v mislih nima le splava, pač pa tudi subtilnejšo škodo, ki jo občutijo ženske in moški, ko skušajo pod pritiskom družbe ustrezati vsem s spolnostjo prežetim kalupom.

Doherty meni, da je pornografija moškim omogočila zgolj zadovoljevanje lastnih potreb, zaradi nje pa se številnim ženskam slabo godi, saj mislijo, da morajo ustrezati ‘predpisanim’ merilom, ki določajo telesno obliko in njihov odnos do spolnosti. Nobena revija ne bi smela z naslovnico bralkam sporočati, da same niso dovolj dobre ali lepe.

Nova spletna stran je bila ustvarjena za tiste, ki ‘obupno hrepenijo po pravi ljubezni’. Ženskam so predstavljene računalniške predelave lepotic z naslovnic, video posnetki pa ponujajo predstavitve in govore na temo ženske lepote in kreposti. Med moškimi, ki stran podpirajo in soustvarjajo, so tako dijaki in študentje kot možje, družinski očetje in tudi duhovniki. Doherty pravi, da želijo ženskam sporočiti veliko stvari. Po njegovem mnenju naj bi že samo dejstvo, da se zavzemajo za ženske, le-te spodbudilo k pozitivnim spremembam v načinu mišljenja.

Ustvarjalci spletne strani spodbujajo moške, naj ženskam pišejo pisma – ne le točno določenim ženskam, pač pa ženskam na splošno. Spodbuda je že prinesla številne rezultate v obliki najrazličnejših pisem v podporo ženskam.

Novo spletno stran (v angleščini) najdete na naslovu:

http://demandyourdignity.com./

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh