Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začetek Chiarinega leta

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 09. 12. 2019 / 08:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.12.2019 / 10:55
Ustavi predvajanje Nalaganje

Začetek Chiarinega leta

V Trentu so minuli konec tedna z odprtjem slavnostne razstave začeli leto Chiare Lubich ob 100. obletnici njenega rojstva.

V Trentu na severu Italije so odprtjem slavnostne razstave minulo soboto začeli leto Chiare Lubich ob 100. obletnici njenega rojstva, poroča Radio Ognjišče. Podobne dogodke, ki bodo izpostavili pomen karizme edinosti za današnji čas, bodo v tem letu prirejali po vsem svetu.

Po besedah sedanje predsednice Gibanja fokolarov Marie Voce je gibanje šele na začetku svoje poti, kar je med obiskom Loppiana poudaril tudi papež Frančišek. »Chiara je videla daleč naprej in je tudi nam, preko tega, kar je sama zaznavala, dala videti stvari, kot bi bile že uresničene. Govorila je o zedinjenem svetu, kot bi bil že uresničen. Sedaj pa je naša naloga, da korak za korakom vse to uresničujemo. Mislim, da smo šele na začetku in da lahko Chiarina karizma svetu še veliko pove. Stoletnica njenega rojstva je zato priložnost, da to skupaj odkrijemo,« je za Vatican News povedala Vocejeva.

Po njenih besedah zato Chiarino leto ne bo minilo v duhu spomina na Chiaro Lubich, ampak bolj v želji po pričevanju njenega sporočila bratstva, edinosti in občestva.

Tudi v Sloveniji bo v tem letu več dogodkov posvečenih ustanoviteljici Gibanja fokolarov in njeni karizmi edinosti; med drugim bodo uprizorili muzikal o njenem otroštvu in mladosti, osrednja prireditev pa bo 25. aprila v Ljubljani.

V letošnjem novembru pa se je zaključil škofijski postopek za Chiarino beatifikacijo, ki se bo nadaljeval na Kongregaciji za zadeve svetnikov.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh