Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začetek 54. mednarodnega tabora likovnih samorastnikov v Trebnjem

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 14. 06. 2021 / 09:48
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2021 / 12:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Začetek 54. mednarodnega tabora likovnih samorastnikov v Trebnjem

Začetek 54. mednarodnega tabora likovnih samorastnikov v Trebnjem

Letos na taboru sodeluje pet umetnikov iz petih držav.

Udeleženci tabora s tremi župani in namestnikom češkega veleposlanika. FOTO: Alenka Stražišar Lamovšek

Lani novembra so v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje objavili javno povabilo k prijavi na 54. mednarodni tabor likovnih samorastnikov Trebnje. Nanj se je odzvalo štiriindvajset umetnikov, med katerimi je strokovni svet izbral udeležence letošnjega tabora.

Kdo so letošnji umetniki?

54. tabor s svojo prisotnostjo bogatijo Miroslav Bone (Slovenija), Alexandra Detinska (Češka), Sandrine Lepelletier (Francija), Brano Mandić (Črna Gora) in Svetlana Miladić (Srbija). »Pisana druščina umetnikov z vsega sveta bo v naše okolje prinesla nove stvaritve, ki odražajo njihov pogled na življenje. Veselimo se novih del za našo zbirko in radovedno pričakujemo, kako se bo razpletlo glasovanje za nagrado prijateljev galerije, v katerega se lahko vključijo tako obiskovalci naše galerije kot obiskovalci naše spletne strani,« pojasnjuje nagrado prijateljev galerije letošnjega tabora kustodinja Andrejka Vabič Nose.


Direktorica Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje Patricija Pavlič. FOTO: Alenka Stražišar Lamovšek

Glasovanje se začenja v četrtek

Na lanskem glasovanju za nagrado prijateljev Galerije likovnih samorastnikov Trebnje je največ glasov prejel brazilski umetnik Carlos Stevenson Moschini. Letošnje glasovanje se bo v prostorih galerije in na spletni strani začelo v četrtek, ob 19. uri, in bo trajalo 24 ur. Z glasovanjem bodo prijatelji galerije izbirali svoje najljubše delo med tistimi, ki jih bodo v fond podarili na letošnjem taboru sodelujoči umetniki. »Tabor združuje danes dejavne umetnike, ki bodo v tednu dni ustvarjalnega druženja oblikovali likovne zapise in interpretacije sveta skozi njim lastno poimenovanje in videnje. Pestra mednarodna zasedba udeležencev v ospredje postavlja raznolikost likovne ustvarjalnosti, izrazov, tehnik in materialov ter nudi vpogled v razsežnosti aktualne samorasle likovne umetnosti,« pravi direktorica CIK Trebnje, v okviru katerega deluje Galerija likovnih samorastnikov Trebnje, Patricija Pavlič.


54. zaporedno izvedbo mednarodnega umetniškega dogodka je odprl župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic. FOTO: Alenka Stražišar Lamovšek

Ustvarjali bodo do petka, zaključek v soboto

Na letošnjem taboru sodelujoči umetniki bodo v navdihujočem objemu galerije ustvarjali vsak dan do petka, dopoldne od 9. do 13. ure in popoldne od 15. do 18. ure, le v sredo bodo spoznavali lepote Slovenije, zato jih v galeriji ne bo. Slovesni zaključek tabora s podelitvijo nagrade žirije izbranemu avtorju, razglasitvijo prejemnika nagrade prijateljev galerije in razstavo podarjenih del bo v soboto dopoldne.

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh