Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začenja se »prvi krog« zimskih počitnic

Objava: 16. 02. 2015 / 07:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Začenja se »prvi krog« zimskih počitnic

Začenja se »prvi krog« zimskih počitnic

Danes zimske počitnice pričenjajo šolarji z vzhoda države.

Za malce manj kot polovico slovenskih osnovnošolcev in dijakov se danes začenjajo enotedenske šolske zimske počitnice, ki so tudi letos na programu v dveh delih. Na počitnice se danes odpravljajo učenci in dijaki jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in spodnjeposavske regije. Mladim bodo na voljo različne dejavnosti.



Med počitnicami po državi pripravljajo številne prireditve in dejavnosti, namenjene šolarjem. Športni objekti Maribor med drugim ponujajo brezplačno drsanje in plavanje.

Tako kot med vsakimi počitnicami bo tudi med letošnjimi poskrbljeno za otroško varstvo. V nekaterih občinah bo varstvo v posameznih osnovnih šolah, organizirajo pa ga tudi različni zavodi in organizacije.

Med počitnicami bodo še bolj kot sicer oživela smučišča, kjer je snega po nedavni obilni snežni pošiljki dovolj, policija pa predvsem opozarja na previdnost.

Teden dni pozneje, od 23. do 27. februarja, pa se bo počitniško veselje začelo še za 91.716 učencev in 40.392 dijakov gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter Kočevja.

Vir: STA / M.M.Š.

Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh