Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za večino Američanov splav »moralno nedopusten«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 06. 2016 / 09:15
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Za večino Američanov splav »moralno nedopusten«

Republikanski volilci splav v veliki večini zavračajo.

47 % prebivalcev Združenih držav Amerike meni, da je splav moralno nedopustno dejanje, 43 % pa ga ocenjuje kot sprejemljivega, so pokazali izsledki nedavne ankete, ki jo je izvedel javnomnenjski inštitut Gallup. 9 % Američanov pa je mnenja, da je moralna ocena splava odvisna od njegovih okoliščin.



V zadnjih petnajstih letih so se odgovori komajda spremenili. Odkar je inštitut leta 2001 začel z raziskavami javnega mnenja o vprašanju splava med ameriškim prebivalstvom, je med 44 in 56 % izprašanih splav zavračalo, poroča Gallup.

Če anketirance vprašajo še po politični usmeritvi, se pokažejo očitnejše razlike. 62 % demokratov splav ocenjuje kot moralno sprejemljivo dejanje, med republikanci je takšnega mnenja 24 % ljudi. Anketiranci, ki se ne čutijo pripadni nobeni izmed političnih strank, so pri tem vprašanju razdeljeni. Okoli 44 % vprašanih se splav zdi sprejemljiv, vendar moralno zgrešen.

Zadnjo anketo je inštitut opravil v letošnjem maju. Gallup je vprašanja postavljal vzorčni skupini 1.025 odraslih, ki imajo stalno bivališče v Združenih državah Amerike.

Vir: kath.net
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Knjiga meseca januarja
Klic k usmiljenju
Duhovna rast
23,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh