Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za slovo od posta

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 20. 03. 2024 / 08:06
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.03.2024 / 08:28
Za slovo od posta
Ocvrti šampinjoni s parmezanom. FOTO: Tatjana Splichal

Za slovo od posta

Ocvrti šampinjoni s parmezanom

Sestavine za 4 osebe

1 zavitek šampinjonov (500 g)

3 jajca

½ kg drobtin

10 žlic moke

100 g parmezana

4 ščepci soli

olje za cvrtje

Šampinjone očistimo, operemo in prerežemo na polovičke oz. četrtine. Jajca stepemo s soljo. V eno plastično posodico damo moko, v drugo drobtine. Ko je olje dovolj vroče (zapeni se, ko vanj pomočimo konec lesene kuhalnice), po dunajsko spaniramo šampinjone in jih zlato rumeno ocvremo. Ko jih postrežemo na ogretih krožnikih, jih potresemo z naribanim parmezanom.

Še namig: Poleg lahko postrežemo grisine ali na rezine narezane žemlje ali francosko štruco. Postrežemo tudi zeleno solato.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh