Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za skupno varovanje vode

Za vas piše:
SŠK
Objava: 02. 10. 2018 / 08:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.10.2018 / 11:48
Ustavi predvajanje Nalaganje

Za skupno varovanje vode

Od 28. do 30. septembra je bilo v Barceloni v Španiji letno srečanje Konference Evropskih komisij Pravičnost in mir.

Od 28. do 30. septembra je bilo v Barceloni v Španiji letno srečanje Konference Evropskih komisij Pravičnost in mir, katerega osrednja tema je bila varovanje vode. Slovenijo je zastopal David Kraner, sodeloval pa je tudi Peter Rožič, direktor Jezuitskega evropskega družbenega centra (JESC).

Srečanje je gostil nadškof mesta Barcelona kardinal Juan Jose Omella, vodil pa predsednik Konference Evropskih komisij Pravičnost in mir ter predsednik COMECE in luksemburški nadškof Jean Claude Hollerich.



Škofje, predstavniki Svetega sedeža, evropskih ustanov in komisij Pravičnost in mir iz Stare celine so poudarili pomen varovanja vode in ohranjanja stvarstva, kakor to poudarja sveti oče Frančišek v svoji Poslanici za svetovni dan molitve za skrb stvarstva.

Udeleženci so med srečanjem opravili simbolno dejanje skupnega pohoda v tišini ob reki Llobregat in tako želeli opozoriti na krhkost vodnega ekosistema te reke in vseh vodnih področij v Evropi. Dejanje, poimenovano Via Aqua, so organizirali španska komisija Pravičnost in mir, Justitia et Pax Europa in Globalno katoliško okoljsko gibanje; tako so želeli opozoriti na potrebo po sanaciji zapuščenih in onesnaženih vodnih območij in razmisliti, kako dolgoročno porazdeliti napore za ohranjanje voda tudi za prihodnje generacije.

Delegati so v ponedeljek, 1. oktobra, izvolili novega predsednika Konference Evropskih komisij Pravičnost in mir, to je postal irski škof Noel Treanor.

Konferenca Evropskih komisij Pravičnost in mir (Justitia et Pax Europa) je združenje 31 evropskih komisij Pravičnost in mir, ki delujejo na področju pospeševanja pravičnosti, miru in spoštovanja človekovih pravic. Justitia et Pax Europa si prizadeva za širjenje katoliškega družbenega nauka v evropski družbi ter med evropskimi ustanovami. Generalno tajništvo ima sedež v Bruslju.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh