Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Za resnico in pravico«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 12. 06. 2024 / 13:36
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.06.2024 / 15:03
»Za resnico in pravico«
Jožef Elizabeta Flores Varela. FOTO: Splet

»Za resnico in pravico«

Sveti Jožef Elizabeta Flores Varela, duhovnik, mučenec »Raje umrem, kot da bi zatajil Boga! Če je Kristus umrl zame, bom tudi jaz z veseljem umrl zanj.« »Poslušaj, kako lepa glasba, edino, kar moraš storiti, je podpisati in te bom osvobodil.« »V nebesih bom poslušal še veliko lepšo glasbo.« (svojemu zasliševalcu) »Otroci moji, tako me ne boste ubili. Povedal vam bom, kako, a najprej bi vam rad povedal, da če je kdo od vas od mene prejel kakšen zakrament, naj si ne umaže rok.« (svojim krvnikom)

Rojen: 28. novembra 1866 v mestecu Santa María de la Paz v Mehiki.

Umrl: 21. junija 1927 v mestu Zapotlanejo v mehiški zvezni državi Jalisco.

Družina: Rodil se je v revni kmečki družini, njegova starša sta bila Vidal Flores in Sixta Varela. Imel je dve sestri in brata. Kot pastir je v samoti rad molil.

Semenišče: 14. februarja 1887 je začel študij v semenišču v Guadalajari. Ker mu starši niso mogli plačevati bivanja v semenišču, je stanoval zunaj in si prenočišče plačeval z delom v gostišču.

Posvečenje: Posvečen je bil 26. julija 1896 v cerkvi San José de Gracia v Guadalajari.

Župnija: 21. decembra 1899 je bil dodeljen v župnijo Zapotlanejo, kjer je bil odgovoren za kapelo Matatlán. Tu je deloval 27 let, vse do svoje mučeniške smrti.

Pastorala: Vse njegovo duhovniško življenj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh