Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za prvi vtis

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 26. 06. 2024 / 08:19
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2024 / 08:29
Za prvi vtis
FOTO: Krištof Koman

Za prvi vtis

File trske v limonovi omaki iz pečice

Kapre sesekljamo, timijan osmukamo z vejic, to pa zmešamo z maslom, oljem, poprom, sesekljanim česnom, lupinico pol limone in 2 žlicama olja. Limono nato narežemo na rezine, te pa položimo pod kose ribe na pekaču. Rahlo posolimo, vsak kos pa namažemo z malo začimbne maslene mešanice, dodamo še rezine limone, ki so nam ostale. Sem in tja še poškropimo z oljčnim oljem, prilijemo vino in pekač porinemo v pečico. Pečemo pri 200 stopinjah 20 minut. Ponudimo s krompirjevim pirejem.

Kumarična solata z mocarelo in drobnjakom

Kumaro poskusimo. Grenke konce odstranimo, trdo lupino po potrebi olupimo, čeprav je na začetku sezone in v tej mokri pozni pomladi lupina še precej mehka in sočna ter okusna. Narežemo na rezine, dodamo mocarelo, narezan drobnjak in krepko začinimo. Čim prej ponudimo ob pečeni ribi.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh