Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za otroke v Amazoniji 123.231 evrov

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 14. 02. 2021 / 10:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.02.2021 / 22:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Za otroke v Amazoniji 123.231 evrov

Za otroke v Amazoniji 123.231 evrov

Pustna Sobotna iskrica je dobrodelni projekt Misijonskega središča Slovenije in Radia Ognjišče.

V Amazoniji že desetletja deluje slovenska misijonarka s. Agata Kociper. FOTO: Missio



Tudi 19. izvedba tradicionalne Pustne Sobotne iskrice, ki sta jo – zaradi znanih epidemioloških razmer seveda brez pustnega plesa – pripravila Misijonsko središče Slovenije in Radio Ognjišče, je bila uspešna. V le nekaj urah, do včeraj do 15. ure, so radijski poslušalci darovali kar 123.231 evrov, še vedno pa je možno darovati prek spletnega obrazca TUKAJ.

Hrana za dekleta na misijonu, kjer deluje s. Agata Kociper

Letos so v dobrodelni akciji, s katero vsako leto zbirajo sredstva za projekte v misijonskih deželah po vseh celinah, pomagali otrokom v Amazoniji, kjer že desetletja deluje slovenska misijonarka s. Agata Kociper. »Potrudili smo se, da je bilo slišati njeno prošnjo. Zbiramo namreč sredstva za nakup hrane za dekleta, ki so iz različnih delov Amazonije prišla na misijon Sao Gabriel de Cachoeira v Braziliji. Tam obiskujejo šolo, delavnice in terapije, prek katerih bi se lahko znova samozavestne vrnile v življenje v domačem kraju,« je pojasnil voditelj oddaje Pustna sobotna iskrica Jure Sešek.

Tudi do 8 dni za pot na misijon

Gre za avtohtono indijanski misijon, tisoč rečnih kilometrov oddaljen od večjega mesta, nekateri šolarji se do tja po reki vozijo tudi do osem dni. »Center je namenjen dekletom, ki doživljajo hude stiske in si želijo, da bi si lahko povrnile zaupanje v ljudi in življenje. Iščejo osnovno potrditev upanja, pripravljajo se na življenje. Deležne so učenja, tudi osnov gospodinjskih veščin, rokodelskega znanja,« je poudaril direktor Misijonskega središča Slovenije Matjaž Križnar.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh