Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Za otroke naj bi skrbeli v imenu Jezusa Kristusa!'

Objava: 27. 05. 2009 / 07:29
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Za otroke naj bi skrbeli v imenu Jezusa Kristusa!'

Opravičilo irskih škofov žrtvam zlorab

Irski škofje so se opravičili žrtvam zlorab v cerkvenih ustanovah. Dogodki so še 'toliko hujši’, ker so jih izvajali ljudje, ki naj bi za v njihovo varstvo zaupane otroke skrbeli ‘v imenu Jezusa Kristusa’, so v ponedeljek zvečer pojasnili pri Irski škofovski konferenci.

Po neodvisnem poročilu, ki so ga na Irskem objavili minuli teden, so v cerkvenih vzgojnih domovih, šolah in drugih oskrbovalnih ustanovah skozi desetletja telesno, duševno in spolno zlorabili več kot 2000 otrok. Preiskovalci so se osredotočili na čas med leti 1930 in 1990.

Poročilo naj bi bilo ‘pomemben korak k odkritju resnice’, so izjavili škofje. Po njihovih besedah se mora zdaj Cerkev posvetiti napakam iz preteklosti in opraviti analizo, kako in zakaj je bilo v takšnem okolju nasilje sploh dopuščeno. Škofje so za svojo dolžnost vzeli podporo žrtvam in zahtevo po vzpostavitvi ‘ljubeče družbe’ za otroke, da bi jim lahko nudili najboljšo možno zaščito. Poročilo o zlorabah bodo škofje natančneje preučili pri naslednjem skupnem zasedanju meseca junija.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Akcija
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€ 29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh