Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za dijake gre!

Objava: 22. 01. 2016 / 10:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Za dijake gre!

Dobrodelni koncert skupine Tvoj glas za socialno šibkejše dijake.

V ponedeljkovem večeru se je v dvorani Matije Tomca v Zavodu svetega Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano dogajalo nekaj posebnega. Zbrala se je prav lepa množica obiskovalcev, med njimi je bilo mnogo dijakov »domačega« Jegličevega dijaškega doma. Prišli so, da bi prisluhnili dobrodelnemu koncertu duhovno ritmične skupine Tvoj glas.

 

Dobrodelni koncert je bil namenjen zbiranju prostovoljnih prispevkov za finančno podporo dijakov Škofijske klasične gimnazije in njihovih družin. Dva hudomušna in simpatična dijaka sta povezovala celoten dobrodelni dogodek. Duhovno ritmična skupina Tvoj glas je svoj koncert razdelila na tri sklope pesmi, vmes pa sta napovedovalca vsakič znova spodbudila k darovanju in izpostavila namen večera. V prvem sklopu smo slišali skladbe Živim naj zate, Oranžna ter himno svetovnega srečanja mladih leta 2005, Venimus Adorare Eum. Slednjo smo na ves glas prepevali v dveh zborih, v katere smo se razdelili, levo in desno po dvorani. Napovedovalca sta po prvem sklopu predstavila člane gostujoče duhovno ritmične skupine. Tvoj glas sestavljajo glavna vokalistka Nataša Bijeljac Kores, spremljevalna vokalistka Katarina Jerkovič, klaviaturistka Anamarija Jemec, električni kitarist Milan Bijeljac, bas kitarist Matija Cergolj, akustični kitarist Andrej Horvatič in bobnar ter tolkalist Miha Friedrich. V drugem venčku skladb smo prepevali ob že znanih pesmih, ki so dobile mesto na lansko leto izdani novi zgoščenki z naslovom Življenje. To so bile skladbe Zakaj, Oprosti mi, Lahko si prvi, neavtorska Prečudoviti ter njihova skladba Vedno upaj.

 

 

Poleg dobrodelne note je bil s tako bogato besedilnostjo večer tudi poln spodbud ter volje v boljše začetke. »Z vsakim padcem si bogatejši, z vsako žalostjo močnejši. Ljubezen je v tebi, ne dovoli, da izgine, le z njo trpljenje hitreje mine. Zato nikoli ne obupaj, upaj, vedno upaj!« so prepevali in mi z njimi. Povezovalca sta povabila k nakupu že omenjene zgoiščenke in povabila k zadnjemu sklopu skladb z mislijo o življenju, kakor je tudi naslov njihovega novega albuma: »Življenje. Cenimo ga in ga olajšajmo še drugim.« Dvorana je prepevala vsem že znane skladbe Pričeval ljubezen bom, Hozana, njihovo zmagovalno na Ritmu duha 2006, Si kdaj ter udarno skladbo, Neminljivi Bog. Povezovalca sta se vljudno zahvalila dijaški skupnosti ŠKG, vsem, ki smo si vzeli čas za dobrodelni dogodek ter duhovnoritmični skupini Tvoj glas za res lep glasbeni in molitveni večer.

Po zaključni pesmi Tako lepo je življenje, je žvenketalo in šelestelo, kar je bil tudi namen večera.

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh