Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za boljše čase

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 18. 09. 2024 / 10:57
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2024 / 11:38
Za boljše čase
Pri Slomškovem večeru sta pela župnijska pevska zbora, odrasli in otroški, Slomškova besedila je bral gledališki igralev Pavle Ravnohrib. FOTO: J. Pt.

Za boljše čase

200. obletnica Slomškove nove maše v Olimju.

Jakob Prašnikar, ki je bil v Slomškovi mladosti župnik v Olimju, prišel pa je iz Slomškove rojstne Ponikve, ima največ zaslug, da je Slomšek postal duhovnik. Iz hvaležnosti do svojega dragocenega prijatelja, učitelja in dobrotnika se je Slomšek odločil obhajati novo mašo v Olimju. Prašnikar je bil tudi njegov novomašni pridigar.

Visok jubilej Slomškove nove maše so v Olimju, v župnijski in samostanski cerkvi Marijinega vnebovzetja obhajali v nedeljo, 15. septembra, ko so molitveno uro namenili za Slomškovo kanonizacijo, mašo je ob somaševanju daroval upokojeni nadškof Marjan Turnšek, postulator za Slomškovo beatifikacijo.

Pomembno praznovanje pa je bogatila tudi tridnevnica. Vsakemu dnevu so dali za vodilo Slomškov izrek, molili s Slomškovo mislijo, po maši izvedli Slomškov večer v pesmi in besedi ali si ogledali film »Srečen bo čas – Anton Martin Slomšek«.

Drugega dne v duhovni pri-
pravi, v petek, 13....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh