Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z očmi, uprtimi v Boga

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 26. 06. 2024 / 08:11
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2024 / 12:09
Z očmi, uprtimi v Boga
Marija Ripamonti. FOTO: Splet

Z očmi, uprtimi v Boga

Blažena Marija Ripamonti, redovnica »Vse moje dobro, moje bogastvo mora biti Bog. Če resnično želimo, da bi bil Kristusov jarem lahek, ga zagotovo ne bomo nosili z nejevoljo ali si ga otresli z ramen. Če ga želimo, takšnega, kot ga je opisal On, blagega in lahkega, torej kot vir energije, zaupanja, življenja, ga moramo nositi z zvestobo, doslednostjo, razumevanjem, torej z vsem srcem. V nebesih bom sedela med Jezusom in Marijo in nikoli več ne bom vstala.«

Redovno ime: Lucija Brezmadežne.

Rojstvo: 26. maja 1909 v vasi Acquate v okrožju Lecca v milanski škofiji v Italiji.

Smrt: 4. julija 1954 v Brescii v severozahodni Italiji.

Družina: Rodila se je očetu Ferdinandu in Ivani, roj. Pozzo, sestri njegove prve pokojne žene. Bila je zadnja od štirih otrok, ki so se rodili v tem zakonu. Odraščala je v skromnih in težkih razmerah. Oče je bil nastrojen proti Cerkvi, zato je mati otroke vzgajala v delavnosti in skrbela za njihovo versko vzgojo.

Mladost: Doma je skrbela za brate in sestre, v župniji pa je pridno sodelovala pri oratoriju, bila članica Katoliške akcije in Marijinih hčera. Bila je vesele narave, svoj prosti čas je preživljala s prijatelji iz župnije in z njimi pogosto molila pred kopijo lurške votline.

Zaposlitev: Zaradi družinskih potreb je v tretjem r...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh