Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z njim ali brez njega

Za vas piše:
Simon Potnik
Objava: 05. 06. 2024 / 08:05
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.06.2024 / 14:30
Z njim ali brez njega
Razlaga Evangelija D23. FOTO: SHUTTERSTOCK

Z njim ali brez njega

Beseda 10. nedelje med letom nam prav ne da miru. Kar nekaj dilem izpostavi: kaj je greh, neodpustljivi greh, kdo so Jezusovi in kaj se z njim v resnici dogaja.

Boga imamo radi, ko izpolnjuje naše želje, zdravi naše razvajenosti, blaži bolečine, ko pa začne spreminjati prioritete, ki niso samo duhovne narave, torej ko se začne vtikati v našo časovnico, v naš jedilnik, v našo spalnico in denarnico, takrat pa ga odvlečemo nad prepad mesta in ga preprosto izrinemo iz svojega življenja, na rob. Tam se bomo z njim srečali ob naslednji birmi, pogrebu ali poroki. Tam naj ostane!

Jezusova beseda je vredna občudovanja. Njegovo oznanilo prebuja duha, njegovi čudeži vlivajo pogum, ko pa izvaja eksorcizem, ga obdolžijo, da je obseden s hudim duhom. To je sprevrženost in takšno prepričanje, takšna pobožnost in vera te pripelje v pogubljenje. Tu ni več pomoči! Kdo ti bo pomagal, če imaš Boga za hudiča?!

Bili so priča čudežu, Božjemu delovanju, delovanju Svetega Duha in so to imenovali demonsko delo – to je preklinjanje Svetega Duha. To je greh proti ljubezni, ki odrešuje. Nato grešijo proti razumu. Jezus jim daje razumen odgovor, da k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh