Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z nami v nevihti

Za vas piše:
Simon Potnik
Objava: 19. 06. 2024 / 09:24
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2024 / 14:08
Z nami v nevihti
Simon Potnik. FOTO: Sinisa Kanizaj

Z nami v nevihti

Končno čisto zares počitnice. Za ves mladostniški in otroški svet se spremeni gravitacija, tako težko je zjutraj vstati iz postelje, spremeni se relativnostna teorija časa, ki se meri v zastojih na naših avtocestah, spremenijo se prehranske navade, pogosto z jedilnika zdrave prehrane izgineta očenaš in zdravamarija … Mi pa bomo spet priča utrujenemu Jezusu in dogodivščini, ki si jo zapomniš za vse življenje.

Za mladostnike, ki so že bili pri birmi, pri katehezi o Jezusovi naravi vedno pripravimo tudi malo bolj pretkano vprašanje: vemo, da je Jezus pravi Bog in pravi človek, vprašanje pa je, kaj je bolj oz. kdaj je bolj človek in kdaj je bolj Bog. Potem ponudimo današnji evangelij in vprašamo: Ko spi na čolnu, je bolj Bog ali bolj človek? In ko ukazuje viharju in morju, je bolj Bog ali bolj človek? To vprašanje ni odveč tudi bralcu Družine.

Ničkolikokrat so že veslali čez to morje, lovili ribe, tudi doživeli nevihto in neurje. Morda so že pluli čez in je Jezus spal na krmi. Utrujen je, oni se pogovarjajo, čoln se enakomerno ziba, kdo bi mu zameril, da spi. Nič ni narobe s tem. Dokler ne nastopi huda ura! Ali vsaj nekaj, kar nas zmoti, nekaj novega. »Ti ni mar, da se potapljamo?« Koliko očitkov mora Bog še sprejeti? Krivice po svetu, lakota, nasilje, uboji, vojne, nerazumevanje, nesprejemanje lastne podobe … Za vse je kriv On.

Strah, preobražen v vero

Ko so š...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh