Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z molitvijo »omehčala« ugrabitelja

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 07. 11. 2016 / 07:51
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Z molitvijo »omehčala« ugrabitelja

Po pogovoru o Božji ljubezni je storilec žrtev izpustil na prostost.

Zajetje talcev v nakupovalnem središču v Dallasu v ameriški zvezni državi Texas se je končalo brez prelivanja krvi, potem ko je žrtev s storilcem spregovorila o Božji ljubezni. Ugrabitelj se je po pogovoru brez upiranja predal policistom.



Carrie Coy je ravno stopila iz bližnje cerkve in je želela še hitro opraviti potrebne nakupe. Pri blagajni jo je ropar, ki je pred tem vdrl v trgovino, z orožjem v roki potegnil k sebi in jo uporabil kot živi ščit. Medtem ko je drugim nakupovalcem uspelo pobegniti, pa je moški Coyevo dlje kot eno uro pridržal v ujetništvu.

V tem času je dejavna kristjanka veliko molila in vedno znova poskušala svojega ugrabitelja pripraviti do tega, da bi jo izpustil in se predal. Kot je pojasnila za krajevne medije, mu je na koncu rekla: »Ne vem, kaj si storil, ampak trenutno vso stvar še poslabšuješ. Pomisli na to, da te Bog še vedno ljubi.«

Ugrabitelj je po teh besedah klonil, po telefonu poklical sestro in še nekaj sorodnikov, Coyevi pa celo dovolil, da je prevzela možev klic. Zatem se je predal v roke policistom.

Vir: kath.net / splet

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh