Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z maratonom do sredstev za obnovo katedrale

Objava: 07. 09. 2010 / 07:56
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Z maratonom do sredstev za obnovo katedrale

Dva ameriška škofa se bosta v oktobru udeležila denverskega maratona, da odplačata dolg po obnovi katedrale in privabita nove duhovne poklice.

Dva katoliška škofa v Združenih državah Amerike se bosta v mesecu oktobru udeležila denverskega maratona. Eden izmed njiju bo s svojo udeležbo na teku poskušal zbrati potrebna sredstva za odplačilo dolga po obnovi škofijske katedrale, drugi pa se bo pridružil krajevnim katoličanom, ki prek maratona želijo okrepiti molitev za duhovne poklice in navdušenje za življenje v veri.

Škof iz Springfielda v ameriški zvezni državi Illinois, Thomas J. Paprocki, ki maraton teče že več let, je napovedal, da se pripravlja na tekaški dogodek v Denverju 17. oktobra letos. V izjavi tiskovnega urada springfieldske škofije je zapisano, da je oseminpetdesetletni škof navdušen tekač in je sodeloval že v šestnajstih maratonih. V letošnjem letu bo svoj trud posvetil čim prejšnjemu odplačilu dolga za nedavno obnovo katedrale Brezmadežnega spočetja v Springfieldu. Zaradi številnih 'nepričakovanih stroškov' je dolg precej narasel, škof pa ga želi v celoti čim prej odplačati.

S tekom želi spodbuditi vernike za potrebne darove in obenem prosi, naj se ga spomnijo v svojih molitvenih namenih, ko v svojih župnijah naročajo svete maše. Škof poudarja, da je izredno dobrodošla podpora vsakega posameznika, ki jo bodo neizmerno cenili vsi katoličani, ki se zbirjo in molijo v osrednji škofijski katedrali.

Kot poročajo na spletni strani maratona 'Rock ‘n’ Roll Denver Marathon’, je časovna omejitev, v kateri naj bi pretekli celotno progo, šest ur.

Omenjenega tekaškega dogodka se bo po napovedih udeležil tudi denverski pomožni škof James Conley. Škofa Conley in Paprocki sta skupaj študirala v Rimu in se tam tudi navdušila za tek, vendar maratona skupaj še nista tekla.

Denverski pomožni škof se bo v teku pridružil svojim sodelavcem, ki želijo z udeležbo na maratonu ljudi spodbuditi k večji podpori duhovnim poklicem, dejavno pa bo sodeloval le na delu tekaške proge. Tudi škof Conley se je doslej udeležil že številnih maratonov.

Kot sporočajo s nadškofijskega tiskovnega urada v Denverju, škof prisrčno vabi vse tekače in tekaške skupine, naj se pridružijo dogodku. V denverski nadškofiji ne pričakujejo finančnih darov, pač pa si želijo čim več molitev za duhovne poklice in posvečeno življenje.

Na fotografiji: škof Paprocki in obnovljena katedrala Brezmadežnega spočetja v Springfieldu

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh