Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vzporedni sistem oblasti

Objava: 10. 07. 2024 / 08:20
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.07.2024 / 08:57
Vzporedni sistem oblasti
Marguerite A. Peeters. FOTO: Tatjana Splichal

Vzporedni sistem oblasti

Marguerite A. Peeters je doktorica političnih znanosti in direktorica Inštituta za dinamiko medkulturnega dialoga (Dialogue Dynamics) s sedežem v Bruslju, ki raziskuje ključne koncepte in operativne mehanizme globalizacije. Kot novinarka se je specializirala za preučevanje dogajanja v Organizaciji združenih narodov v obdobju po hladni vojni.

Slovenijo je obiskala ob nedavnem izidu prevoda svoje knjige Globalizacija zahodne kulturne revolucije (Družina, Ljubljana 2024), v kateri predstavlja dvestoletno sistematično dekonstrukcijo temeljnih družbenih pojmov in načel zahodne civilizacije ter opozarja na družbeno subverzivno izrabljanje šolstva, kulture, politike in zakonodaje v imenu svobode in demokratičnih pravic.

Posvečate se raziskovanju ključnih konceptov in mehanizmov zahodne kulturne revolucije, ki se uspešno širi po svetu. Kaj vas je k temu spodbudilo?

Kot kristjanka sem se k temu v življenju čutila vódena, v tem sem prepoznala svojo poklicanost. Pravzaprav nisem sama izbrala te tematike, saj je takrat, ko sem začela delati, še ni bilo.

Kako je potekala vaša poklicna pot?

V devetdesetih letih prejšnjega stoletja sem delala kot novinarka. Od 1991 do 1993 sem živela v Ukrajini, tik pred razglasitvijo neodvisnosti in takoj po njej. Takrat je tam vladal velik op...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh