Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Vzgoja mora ostati stvar staršev'

Objava: 22. 03. 2011 / 09:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Vzgoja mora ostati stvar staršev'

Dublinski nadškof Diarmuid Martin svari pred nevarnostjo, da starši odgovornost za vzgojo otrok prehitro prelagajo na javne ustanove.

Dublinski nadškof Diarmuid Martin svari pred nevarnostjo, da starši odgovornost za vzgojo otrok prehitro prelagajo na javne ustanove. Kot je minuli teden poročal irski dnevnik 'The Irish Examiner', je nadškof Martin v svojem govoru pred predstavniki izobraževanja v Dublinu poudaril pomen staršev pri vzgoji otrok.

Veliko primerov sicer obstaja, je izpostavil nadškof Martin, ko zapostavljanje s strani staršev otrokom povzroči težko škodo, in potrebni so mehanizmi, ki bodo zagotovili pravice otrok, na splošno pa je vendarle zmotno misliti, da bi bila učinkovita rešitev tega problema preprosto preložitev odgovornosti za vzgojo z ramen staršev na ramena države.

Nova irska vlada je pomankljivosti na tem področju že izpostavila, je pojasnil dublinski nadškof. Potrebni ukrepi pa so seveda povezani z ogromnimi stroški, saj bo ponekod potrebno vzpostaviti popolnoma nove strukture.

Kardinal Martin je irske starše pozval, naj se pogosteje vključujejo v razpravo o različnih poteh izobraževanja. Obenem je zanikal obtožbe, da gre trenutni primanjkljaj zagovornikov interesa staršev pripisati dolgoletni prevladi tradicionalnega katoliškega vzgojnega modela, v katerem sodelovanje staršev ni bilo predvideno.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh