Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vzeti življenje ni nikogaršnja pravica

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 25. 09. 2024 / 07:45
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.09.2024 / 12:00
Vzeti življenje ni nikogaršnja pravica
Prvi Pohod za življenje v Kopru v nedeljo, 22. septembra 2024. FOTO: Janez Porenta

Vzeti življenje ni nikogaršnja pravica

Prvi Pohod za življenje v Kopru z geslom Vsak nerojeni otrok je človek je privabil blizu 1000 zagovornikov življenja od spočetja do naravne smrti.

Potem ko se je Pohod za življenje že dobro udomačil v Ljubljani, so ga lani prvič izpeljali v Mariboru, letos pa – na Slomškovo nedeljo – tudi v Kopru, kjer je množica blizu 1000 zagovornikov življenja od spočetja do naravne smrti poskrbela, da je krstna izvedba dogodka ob Obali, za katero je stala 60-članska pripravljalna ekipa, vzorno uspela.

Sproščenega in veselega vzdušja številnih mladih in velikih družin, starih staršev z vnuki, nosečnic, podpornikov iz tujine in tudi nekaterih znanih obrazov (Angelca Likovič, Branko Grims, Aleš Primc, Branko Tomažič), ki so se izpred Taverne podali na pot proti koprski stolnici in od tam nazaj na izhodišče, ni mogel skaliti niti protishod le streljaj proč, na katerem je kakih 100 zagovornikov splava, ki so se odzvali pozivu Levice, skandiralo običajne proabortivne parole o »mojem telesu – moji odločitvi«. Do incidentov ni prišlo, saj je bil zlasti protishod pod budnim očesom številnih policistov.

Dvojna merila

...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh