Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vuvuzele v čast svetemu očetu?

Objava: 24. 06. 2010 / 08:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vuvuzele v čast svetemu očetu?

Westminstrski nadškof nasprotuje uporabi glasnih trobelj ob papeževem obisku v Veliki Britaniji septembra letos

Westminstrski nadškof Vincent Nichols ni ljubitelj vuvuzel. Glasne troblje, ki so vedno bolj priljubljene tudi v Veliki Britaniji, svetovno ‘slavo’ doživljajo v času svetovnega nogometnega prvenstva v Južnoafriški republiki. Kot so minuli teden poročali v britanskem časniku ‘The Daily Telegraph’, je nadškof Nichols izrazil upanje, da bodo troblje tudi ostale v Južni Afriki. Boji se namreč, da bi lahko hrup, ki ga povzročajo, močno motil obisk svetega očeta, ki ga na Otoku pričakujejo v letošnjem septembru.

Po mnenju predsednika Angleške in valižanske škofovske konference, ki sicer podpira nogometni klub iz Liverpoola, bi bil nogomet brez ‘nenehne kakofonije’ precej lepši. Med številnimi britanskimi katoličani z afriškimi koreninami pa priljubljenost plastičnih trobil strmo narašča.

Nadškof Nichols je svoje pomisleke glede vuvuzel predstavil na tiskovni konferenci ob predstavitvi logotipa papeževega obiska v Veliki Britaniji. Škofje so javnosti predstavili tudi brošuro z najnujnejšimi podatki o obisku svetega očeta v Angliji in na Škotskem od 16. do 19. septembra letos.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/DC2DB248CDD20309C1257745002C0C13?OpenDocument

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh