Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Vsi mrtvi na veliko noč v Šrilanki so mučenci«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 09. 2019 / 07:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2019 / 08:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Vsi mrtvi na veliko noč v Šrilanki so mučenci«

Kardinal Ranjith: žrtve terorističnih napadov so umrle zaradi vere.

Kardinala Malcolm Ranjith in Gualtiero Bassetti sta smrtne žrtve terorističnih napadov na velikonočno nedeljo v dveh katoliških cerkvah v Šrilanki označila kot mučence. Vsi so namreč »umrli zaradi svoje vere«, je poročala največja azijska katoliška agencija UCA News. Med velikonočnimi bogoslužji 21. aprila letos je v več napadenih cerkvah v samomorilskih atentatih življenje izgubilo okoli 360 ljudi, med njimi tudi otroci.

Kardinal Ranjith je v eni svojih zadnjih pridig povedal, kako mu je predsednik Italijanske škofovske konference, kardinal Bassetti, »obljubil, da bo s papežem Frančiškom govoril o njihovem mučeništvu, ko se bosta srečala 3. septembra«. Kristjani v Šrilanki namreč upajo, da bodo ti mučenci nekoč razglašeni za svetnike.

Ranjith je v pridigi izrekel ostro kritiko šrilanške vlade: »Še vedno ne vemo, kdo je povzročil to uničenje in kdo je bil pobudnik bombnih eksplozij. Vsi veste, da kljub nenehnim prošnjam od vlade ne dobim nobenih odgovorov.«

Šrilanški katoličani zahtevajo nestrankarsko komisijo za preiskavo terorističnih napadov na velikonočno nedeljo, v kateri naj bi bili predstavniki vseh strank, vendar se vlada na njihovo zahtevo doslej še ni odzvala. Vlada in njena varnostna služba sta še vedno obtoženi, da napadov nista preprečili, čeprav sta že več tednov prej prejeli več opozoril in napovedi smrtonosnih dogodkov.

Vir: kath.net
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Cerkveni dokumenti (Nova serija, 41) - Upanje ne osramoti
Cerkveni dokumenti
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh