Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi in Slomu

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 18. 09. 2024 / 11:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2024 / 12:57
Vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi in Slomu
FOTO: Tatjana Splichal

Vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi in Slomu

V nedeljo, 13. oktobra 2024, bo ob 12. uri somaševanje duhovnikov vodil nadškof Stanislav Zore, ob 15. uri bo slavnostna akademija pred Slomškovo rojstno hišo na Slomu.

Letos bo že enaindvajset let, odkar poteka vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi in Slomu, rojstnem kraju Antona Martina Slomška, zavetnika kmetov, slovenskega kmetijstva in kmetijskega slovstva. »Pomagaj, delaj dobro, moli!« je vodilna misel tokratnega srečanja. Misel je vzeta iz Slomškovih usmeritev, ki si jih je v času novomašniškega posvečenja zapisal za svoje duhovniško delovanje. Letos namreč obeležujemo dvesto let od njegovega mašniškega posvečenja. Misel vodi v razmišljanje o pomenu dela in medsebojnega sodelovanja ter molitve k nebeškemu zavetniku. Vera in skupnost sta pomembna podpora in uteha za premagovanje izzivov, posebej v kmetijstvu, kjer so vedno bile in so težave pogoste in nepredvidljive.

Srečanje se bo začelo v cerkvi sv. Martina na Ponikvi, kjer bo ob 12. uri ob somaševanju duhovnikov mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore ob sodelovanju predstavnikov Evangeličanske cerkve.

Ob 14. uri bomo druženje nadaljevali s sl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh