Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Vsak trpeči otrok je pritožba Bogu«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 04. 2015 / 11:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Vsak trpeči otrok je pritožba Bogu«

»Vsak trpeči otrok je pritožba Bogu«

Frančišek med splošno avdienco: otrok je največji dar za moža in ženo, rojstvo otroka nikoli ni »napaka«.

Papež Frančišek je izrazil zahtevo po dostojnem in varnem življenju za vse otroke na svetu. Vsak otrok, ki trpi zaradi vojne in preganjanja, ki mora prosjačiti, ki ni deležen izobrazbe ali zdravniške oskrbe, je »krik, ki se dviga k Bogu in se pritožuje nad našim sistemom«, je sveti oče dejal med današnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu, ki se je je udeležilo več deset tisoč ljudi.



Otroci so največji dar za moža in ženo; njihovo rojstvo nikoli ni napaka, je poudaril Frančišek. Argument, da se stiska in beda z rojstvom vsakega dodatnega otroka le povečata, je papež označil kot sramoto. Noben otrok se ne bi smel počutiti nezaželjenega ali odrinjenega na rob, politika in družba pa bi morali po svojih najboljših močeh podpirati družine in staršem zagotavljati tudi trenutke počitka.

»Zakaj slavnostno objavljamo sezname človekovih in otrokovih pravic, če nato otroke kaznujemo za napake odraslih?«, je vprašal Frančišek. Vodilni ljudje, vzgojitelji in vsi odrasli bi morali skrbeti, da bi otroci odraščali v varnem in ljubečem okolju. »Če gre za otroke tega sveta, ni nobena žrtev prevelika ali prepotratna.« Namesto tega pa otroci pogosto postanejo plen brezsrčnih poslovnežev in izkoriščevalcev.

Tudi v premožnih državah otroci v svojih življenjskih položajih trpijo in doživljajo prave drame. Tam največje družbene težave predstavljajo razpad družin, ločitve staršev in družbene razmere.

Cerkev bo po besedah papeža Frančiška otrokom in staršem vedno stala ob strani. Jezus je rekel »Pustite otročiče, naj pridejo k meni«, otroke je postavil v središče in jih v njihovem odnosu do Boga postavljal za zgled. »Gospod naše življenje presoja po tem, kaj mu o nas govorijo angeli otrok«, je pojasnil Frančišek.

Ob koncu avdience je sveti oče v različnih jezikih zaželel blagoslovljene velikonočne praznike vsem navzočim jezikovnim skupinam.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh