Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vsak deseti kongresnik v ZDA se je šolal pri jezuitih

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 01. 2017 / 11:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vsak deseti kongresnik v ZDA se je šolal pri jezuitih

Vsak drugi absolvent jezuitske šole je študiral na univerzi Georgetown.

V novem kongresu Združenih držav Amerike je vsak deseti predstavnik absolvent ali absolventka ene izmed tamkajšnjih jezuitskih srednjih ali visokih šol, kot so na svoji spletni strani sporočili iz Združenja 28 jezuitskih kolegijev in univerz (AJCU). V novem sklicu se je število s 50 povečalo na 56. 115. ameriški kongres skupno šteje 535 senatorjev in članov predstavniškega doma, od tega je v senatu 12 absolventov jezuitskih šol, v predstavniškem domu pa 44.

Med drugim izpostavljajo Catherine Cortez Masto kot prvo Američanko latinskega porekla in Stephanie Murphy kot prvo ameriško kongresnico z vietnamskimi koreninami. Vsak drugi absolvent jezuitske šole v novem kongresu je študij zaključil na univerzi Georgetown.

Tudi na splošno je v 115. ameriškem kongresu več katoličanov kot kdaj koli prej. Zastopajo natanko eno tretjino članov predstavniškega doma in skoraj četrtino senatorjev. Od šestdesetih let prejšnjega stoletja pa v ameriškem kongresu vztrajno pada število protestantov. V 87. kongresu med leti 1961 in 1963 jih je bilo še 398, kar je pomenilo 75 %, danes pa jih je 56 %.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh